Bűnügy

Vádat emeltek egy bordélyházat üzemeltető nő ellen

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 30 éves nővel szemben, aki szexuális szolgáltatások nyújtását szervezte, és abból hasznot húzott – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Vádat emeltek egy bordélyházat üzemeltető nő ellen
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Azt írták, hogy a nő 2019 novemberétől bérelt egy V. kerületi lakást, amelyben 2020. április 30-i elfogásáig bordélyházat üzemeltetett. A neki dolgozó prostituáltakat különböző fantázianeveken regisztrálta egy szexuális szolgáltatásokat hirdető honlapon, kezelte ezeket a profilokat, ahová fehérneműs fényképeket töltött fel és fizette a hirdetések költségét.

A közlemény szerint a profilokon feltüntetett telefonszámokon valójában a vádlottat lehetett elérni, aki megszervezte a szolgáltatásokat. A lakás fenntartási költségeit, bérleti díját, rezsiköltségét is ő fizette, a szolgáltatások díjából 50 százalékra, továbbá 2000 forint úgynevezett napidíjra is igényt tartott a neki dolgozóktól.

Ha az ügyfelek más címre kívántak menni, a vádlott utasította a neki dolgozó nőket, hogy menjenek taxival, vagy biztosított számukra egy gépkocsit sofőrrel együtt, amelyek díja az emelt szolgáltatási árba beépült.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nőt bordélyház fenntartásával, vezetésével, anyagi eszköz szolgáltatásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével vádolja, vele szemben börtön- és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság az ügyet egyesítse a nő és féltestvére ellen indult korábbi üggyel, amelyben szintén szexuális szolgáltatások nyújtásának szervezéséért kell felelniük – tudatták

Kapcsolódó írásaink