Bűnügy

Különösen kegyetlen módon végzett ismerősével

A sértett a bántalmazás következtében életét vesztette

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott egy 36 éves férfival szemben, aki 2021-ben egy csepeli parkban ismerősére támadt és kegyetlen bántalmazással kioltotta az életét – olvasható az ügyészség közleményében.

Különösen kegyetlen módon végzett ismerősével
Helyszíni fotó
Fotó: police.hu

A vádirat szerint a vádlottak, egy 36 és egy 48 éves férfi hajléktalan életmódot folytattak a XXI. kerületben. 2021. október 28-án az éjszakát a Görgey Artúr téren lévő parkban töltötték a sértett, egy szintén hajléktalan férfiismerősük társaságában, aki aznap jött ki a kórházból és segítséget kért, valamint nem akart egyedül lenni.

Késő éjszaka a 36 éves férfi felébredt és indulatba jött, mert azt látta, hogy a sértett az akkor még alvó 48 éves férfi zsebébe nyúlt. Ezt látva a dühös férfi testszerte kitartóan és jelentős szenvedést okozva bántalmazni kezdte a kórházi kezelés után védekezésre képtelen sértettet. A férfi a verést egy kis időre ugyan abbahagyta, amikor észlelte, hogy egy járókelő – aki röviddel ezután értesítette a rendőrséget – meglátta, később azonban folytatta, majd elment a helyszínről. Társa az egészet végignézte, érdemben nem avatkozott be, még csak segítséget sem próbált hívni.

A sértett a bántalmazás következtében életét vesztette, a kiérkező mentők sem menthették már meg.

A Fővárosi Főügyészség a 36 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a vádiratban. Társa ellen a főügyészség segítségnyújtás – halált okozó – elmulasztása miatt emelt vádat és azt indítványozza, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.

Kapcsolódó írásaink