Bűnügy

Kilenc év fegyházat kapott egy tatabányai drogterjesztő

A kiszabott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a Tatabányai Törvényszék csütörtökön első fokon egy férfit, aki csaknem egy éven át terjesztett drogot a városban – közölte a törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

Kilenc év fegyházat kapott egy tatabányai drogterjesztő
Képünk illusztráció
Fotó: Imaginechina via AFP/Shen zhengyi

Puskásné Sárközi Rita tájékoztatása szerint az elkövető 2020 nyarától 2021 májusában történt elfogásáig rendszeresen metamfetamint, kokaint és marihuánát vásárolt a nyomozás során ismeretlenül maradt emberektől, majd ezeket Tatabányán kimérve továbbértékesítette.

A férfi otthonában a rendőrök 124 gramm kokaint és 88 gramm metamfetamint foglaltak le, valamint mérleget, fóliázógépet és kábítószerrel szennyezett tárgyakat találtak.

A lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3-szorosa.

A kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Kapcsolódó írásaink