Bűnügy

Szinte minden szintetikus drogfajtából volt az elfogott budapesti dílereknél

Több mint tízmillió forint értékű kábítószert találtak egy háromfős budapesti dílerbandánál

Szinte mindenfajta szintetikus kábítószert rejtegettek lakásaikban. A nyomozók drogkereső kutyákat is bevetettek. Az 53 éves férfit és két társát őrizetbe vették – írja a Hirado.hu.

Szinte minden szintetikus drogfajtából volt az elfogott budapesti dílereknél
Képünk illusztráció
Fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

A hűtőben, a konyhaszekrényben és még a ruhák között is találtak elrejtett drogokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói.

A háromfős banda tagjaira tizedik és második kerületi otthonaikban csaptak le. A rendőrség drogkereső kutyákkal érkezett a helyszínekre.

Az elsődleges tesztek szerint szinte az összes szintetikus anyag fellelhető volt a három férfi lakásában. Befőttesüvegekbe töltötték például az úgynevezett gina partidroghoz szükséges vegyi anyagot. Ebből több mint öt litret foglaltak le a rendőrök.

„A nyomozás során egy 53 éves férfit és két társát hallgattuk ki gyanúsítottként, őket a kihallgatásukat követően őrizetbe is vettük. Mindhárom férfit május 17-én, Budapesten fogtuk el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 13 millió forint értékű kábítószert vont ki a feketepiacról” – sorolta Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lefoglalt eszközök között készpénz, a porciózáshoz szükséges mérleg és több mobiltelefon is volt. A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a három férfit, letartóztatásukról a bíróság dönt.

Kapcsolódó írásaink