Bűnügy

Robbanás egy társasházban: Tűzoltók és rendőrök is megsérültek

A hírügynökségi jelentés szerint a helyszínen állítólag lövéseket is lehetett hallani

A német rendőrség csütörtökön közölte, hogy egy társasházban történt robbanásban civilek, tűzoltók és rendőrök is megsérültek, utóbbiak éppen egy akciót hajtottak végre az épületben. A helyszínen állítólag lövéseket is lehetett hallani – közölte az Index.

Robbanás egy társasházban: Tűzoltók és rendőrök is megsérültek
A német rendőrség egyik helikoptere (képünk illusztráció)
Fotó: dpa Picture-Alliance/dpa–Zentralbild/Robert Michael

„Nagyszabású művelet zajlik Ratingen-Westben, ahol eddig tisztázatlan okokból robbanás történt. Több ember megsérült, köztük rendőrök is” – közölte a hatóság.

Egy rendőrségi szóvivő ugyanakkor a dpa német hírügynökségnek azt mondta: a rendőrök azért sérültek meg, mert már az épületben voltak, ahová azért hívták őket, hogy segítséget nyújtsanak egy feltehetően bajba jutott személynek.

A térségben tartózkodó újságírók és fotósok első jelentései szerint a rendőrség nagyszabású mozgósítást hajtott végre, több mentőhelikoptert és speciális csapatot küldtek ki a helyszínre.

A dpa a helyszínen tartózkodó tudósítóját idézte, aki szerint fegyveres rendőrök hatoltak be az épületbe, a háztetőkre pedig mesterlövészeket vezényeltek – írja a Deutsche Welle.

Kapcsolódó írásaink