Bűnügy

Az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák letartóztatásban marad

A 17 éves fiatal akár augusztusig is javítóintézetben maradhat

Az amerikai iskolai lövöldözések példájára akart elkövetni bűncselekményt egy 17 éves miskolci fiatal, akit végül a TEK emberei fogtak el – írja a liner.hu. 

Az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák letartóztatásban marad
Fotó: Wikipedia

A rendőrség akkor azt közölte az ügyben, hogy az Interpol értesítette a magyar hatóságokat még március 29-én arról, hogy egy közösségi oldalon egy élet elleni bűncselekménnyel kapcsolatos bejegyzést észlelt, mely egy magyarországi felhasználóhoz köthető.

A 17 éves fiatalt gyorsan beazonosították, s kiderült, hogy a miskolci fiatal több közösségi oldalon is jelezte, azt tervezi, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. A TEK már március 30-án elfogta otthonában a fiatalt, majd emberölés előkészülete miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A fiatal minden tagadott, és állította, senkit sem akart megölni, és fegyvert sem akart szerezni. Közölte, pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza bejegyzései. Mint ismert, a Miskolci Járásbíróság április elején egy hónapra rendelte el a fiatal letartóztatását, annak végrehajtására pedig egy javítóintézetet jelöltek ki.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom