Bűnügy

Sikkasztás és csalás miatt fogtak el egy ügyvédet

Több rendbeli sikkasztás, csalás és ügyvédi visszaélés gyanúja miatt fogtak el egy székesfehérvári ügyvédet – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

Sikkasztás és csalás miatt fogtak el egy ügyvédet
képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Kövesdi Andrea

Azt írták, a gyanú szerint a férfinél 2022. június 17-én egy gazdasági társaság 35 millió forintot helyezett letétbe, de amikor a teljes összeg kifizetését kérték tőle, csak 15 millió forintot adott át, a maradék pénzt magánkölcsöneinek törlesztésére használhatta fel.

A nyomozás adatai szerint a férfi további öt magánszemély letétbe helyezett pénzével rendelkezett a sajátjaként, valamint három másik embertől azzal az indokkal kért kölcsönt, hogy meg kíván vásárolni egy fővárosi lakást. Az ingatlant végül nem vette meg.

A férfi az átvett összegek tulajdonosait egy ideig hitegette a visszafizetéssel, de ezt nem minden esetben teljesítette. A letétben lévő több mint 140 millióból csak mintegy 60 milliót, a kölcsönzött 23 millióból pedig csupán 11 millió forintot térített meg önként a büntetőeljárást megelőzően.

Az ügyvédet a napokban székesfehérvári otthonában fogták el, majd előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, érdemi vallomást nem tett – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink