Bűnügy

Menekülteket segítő önkéntest zsebelt ki + VIDEÓ

Gyorsan elfogták a közelben tartózkodó rendőrök

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 33 éves férfival szemben, aki 2022 márciusában egy ukrán menekülteket segítő önkéntest zsebelt ki a Keleti pályaudvaron – írta a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Menekülteket segítő önkéntest zsebelt ki + VIDEÓ
A férfi az önkéntes mögé lépett, és észrevétlenül benyúlt annak kabátzsebébe azért, hogy onnan értéket lopjon el
Fotó: AFP/Francois Guillot

A vádirat szerint a vádlott 2022. március 18-án, este, a Keleti Pályaudvaron szemelte ki a peronok mellett tartózkodó, ukrán háborús menekülteknek segítő sértettet. A férfi az önkéntes mögé lépett, és észrevétlenül benyúlt annak kabátzsebébe azért, hogy onnan értéket lopjon el.

A vádlott a kabát zsebében egy bankkártyát talált, amit elvett, majd megpróbálta elhagyni a helyszínt. A lopást a sértett azonnal észlelte és az elkövető után futott, aki ezért a megszerzett bankkártyát eldobta, majd a kijárat felé próbált menekülni, a közelben tartózkodó rendőrök azonban elfogták.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 33 éves férfit, mint többszörös és különös visszaesőt, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A férfi jelenleg más ügyben korábban kiszabott, jogerős szabadságvesztéses büntetését tölt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink