Bűnügy

Megdézsmálta a szódapénzt, elfogták + VIDEÓ

A bajai és bácsalmási rendőrök közösen kezdtek nyomozni az ügyben

A bajai és bácsalmási nyomozók egy többeket bosszantó ügyet oldottak meg. A történtek végére azonban még nem tettek pontot, további sértettek jelentkezését várják – számolt be róla a Police.hu.

Megdézsmálta a szódapénzt, elfogták + VIDEÓ
A férfit 2023. április 19-én a bácsalmási rendőrök előállították, és üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Lakossági bejelentés alapján indult nyomozás a Bajai Rendőrkapitányságon egy ismeretlen ellen, aki Bácsalmáson az utóbbi időben rendszeresen lopta a „szódapénzt”. A tulajdonosok a lakóházuk ablakába, ajtajára helyezték el a szódásüveg és a ballonos víz cseréjére kikészített kisebb-nagyobb összegeket, amelyeknek ismeretlen módon lába kélt.

A bajai és bácsalmási rendőrök közösen kezdtek nyomozni az ügyben: adatot gyűjtöttek, biztonsági kamerák felvételeit elemezték, és rövid időn belül sikerült is beazonosítani a tolvajt.

A gyanú szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves helyi lakos napközben a városka utcáit járta, és ahol látott kihelyezett üres szódás üveget, az alá benézett, majd a cserére kikészített pénzt ellopta. A nyomozás eddigi adatai szerint legalább háromszor sikerrel járt, további két esetben pedig megzavarták, ezért elszaladt.

A férfit 2023. április 19-én a bácsalmási rendőrök előállították, és üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták.

A nyomozók gyanúja szerint a jelenleg szabadlábon védekező férfi gyaníthatóan másokat is megkárosított hasonló módszerrel, ezért széleskörűen vizsgálják az esetet.

A rendőrök kérik, hogy a további károsultak, illetve azok, akik a bűncselekménnyel kapcsolatosan érdemi információval rendelkeznek, jelentkezzenek a bácsalmási vagy a bajai rendőrségen.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink