Bűnügy

Állatkínzással gyanúsítanak egy dél-koreai férfit

Ezer kutyát tartott a birtokán

A gyanúsított beismerte, hogy halálra éheztette az állatokat, amelyeket az utcáról fogadott be, ám a Care állatvédő csoport szerint a férfit kutyatenyésztők bérelték fel – írta meg a liner.hu.

Állatkínzással gyanúsítanak egy dél-koreai férfit
Fotó: Northfoto

A dél-koreai rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz egy hatvanas éveiben járó férfivel szemben, miután fény derült rá, hogy az ország északnyugati részén, Kjonggi tartományában található háza területén több mint ezer kutyát tartott – írta meg a liner.hu.

A gyanúsított beismerte, hogy halálra éheztette az állatokat, amelyeket az utcáról fogadott be, ám a Care állatvédő csoport szerint a férfit kutyatenyésztők bérelték fel, hogy „megszabaduljon” a kutyáktól, amelyek valamilyen oknál fogva már nem voltak „hasznosak” számukra.

A Korea Herald értesülése szerint a férfi állatonként 7,70 dollárt kapott, majd később bezárta őket és hagyta, hogy éhen pusztuljanak, az állatvédelmi törvény értelmében pedig akár 3 év börtönbüntetést vagy 23 ezer dollár pénzbírságot kaphat.

A Care hozzátette, miszerint a férfi házából négy kutyát mentettek ki, amelyek közül kettő kritikus állapotban volt az alultápláltság és a súlyos bőrbetegségek miatt, ezért egy állatorvosi klinikára vitték őket – írta az SCMP.

A jangpjeongi önkormányzat közölte, hogy az elpusztult állatokat még ezen a héten elszállítják, illetve az is kiderült, hogy 2019-ben 914-re emelkedett az állatkínzásos esetek száma, holott ez 2010-ben még 69 volt, ami rendkívül aggasztó – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink