Bűnügy

Tinilányt zaklatott a ceglédi pedofil

Egy 50-es éveiben járó férfi környékezte meg a vonatra váró kamaszlányt

Egy fiatal joghallgató a Tik-Tokon osztotta meg követőivel, hogy Cegléden, míg ő a vonatára várakozott, egy középkorú férfi egy 14 éves kislányt zaklatott. Miután a kamasz közölte vele, hogy ő még csak egy gyerek, tovább erősködött. Viviennek is közbe kellett lépnie, hogy a férfi végül békén hagyja a rémült lányt – írta a BorsOnline.hu.

Tinilányt zaklatott a ceglédi pedofil
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Török Péter

Vidéki Vivien Szegeden él, viszont épp szüleit látogatta meg Szolnokon. A két város között mivel nincs egyenes járat, Cegléden szokott átszállni. Vivien édesapja, hogy megkönnyítse lányának az utazást, autóval elvitte Ceglédig.

„Korábban értem oda, és már a jegyemet is előre megvettem. Szép napos idő volt, úgyhogy kint mobiloztam az állomás előtt. Akkor vettem észre nem messze tőlem a fiatal lányt a kutyájával”

– kezd bele a mesélésbe. Nem sokkal ezután egy 50-es évei végén járó férfi jelent meg a lány mellett. Vivien először még azt feltételezte, ismerik egymást a lánnyal. Később kiderült: ez koránt sem igaz.

Objektum doboz

Eleinte a kutyáról beszélgettek, a férfi is elmesélte, hogy neki is van kutyája majd elővette a telefonját, és képeket mutatott róla a lánynak. Majd arra kaptam fel a fejem, amikor a férfi elkérte a lánytól a telefonszámát – mondta a joghallgató.

Elmondása szerint a tini nagyon talpraesett volt, azonnal közölte a férfival, hogy ő még csak 14 éves, tehát nem fogja neki megadni a telefonszámát.

A lány még azt is elmondta a férfinak, hogy ő ezt mennyire gusztustalannak tartja. A férfi azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és elkezdte őt győzködni

– magyarázta.

A fiatal lány ezután megkérdezte a férfitól, hogy mennyi idős, aki azt hazudta a kamasznak, hogy 35 éves. Épp hogy kimondta, azonnal ki is javította magát 31-re.

Szemmel láthatóan egy 50-es évei végén járó férfi volt, lehet hogy már a 60-as elején... A férfi még ezután is próbált vele beszélgetni, a lány hiába mondogatta, hogy ő még csak egy gyerek

– idézte fel.

Ekkor Vivien úgy gondolta, hogy ideje közbelépni, mert ez akár rossz irányt is vehet, ezért odalépett a lány mellé.

„Amikor meglátott és nyugtázta magában, hogy a lány nincs egyedül nagyon rövidre zárta a dolgot, és el is búcsúzott”

– árulta el.

A legrémisztőbb ebben a történetben az, hogy ez bármikor és bárkivel megtörténhet, és nagyon sok nő élt már át hasonlót. Vivien pontosan emiatt és igazságérzete miatt döntött úgy, hogy a jogi pályát választja.

Vivien szerint nagyon fontos, hogy felkészítsük a gyerekeinket is a hasonló helyzetekre. Az ehhez hasonló szituációkban a legnagyobb felelősséggel szerinte a környéken lévő felnőttek tartoznak.

„Arra szeretném kérni az embereket, hogy járjunk nyitott szemmel és nyitott füllel. Ilyen esetekben pedig ne féljünk odalépni és megvédeni azt, akinek szüksége van a segítségünkre.”

Kapcsolódó írásaink