Bűnügy

Vádat emeltek a haragosuk házába Molotov-koktélt hajító véméndi férfiak ellen

A házban csaknem egymillió forintos kár keletkezett

Különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat Baranyában két véméndi férfi ellen, amiért Molotov-koktélt dobtak haragosuk házába tavaly augusztusban – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Vádat emeltek a haragosuk házába Molotov-koktélt hajító véméndi férfiak ellen
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DANIEL LEAL

A vádhatóság közleményében azt írta: a két vádlott egy vagyoni jellegű vitás ügy, illetve egy családi konfliktus miatt neheztelt a velük egy faluban élő sértettre.

A két vádlott azt követően döntött közös haragosuk „megleckéztetéséről”, hogy egyikük a falu kocsmájában italozott vele és annak anyjával – az ügy két sértettjével – 2022 augusztusában.

A két férfi két sörösüveget benzinnel töltött meg, az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyezett, majd ketten a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, a két üveget a házba dobták annak ablakán keresztül és távoztak.

A házban alvó sértettek a vádlottak által keltett zajra ébredtek fel, a lángoló bútorok és a füstszag miatt kimenekültek az épületből és értesítették a tűzoltókat. A házban csaknem egymillió forintos kár keletkezett – olvasható a a főügyészségi közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Taxizni akart a mentőautóval

ĀAz ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott