Bűnügy

Pesti pszichiátrián fogták el a német szatírt

Súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt  volt elfogatóparancs ellene. 

Pesti pszichiátrián fogták el a német szatírt
A TEK segítségével fogták el a német szatírt
Fotó: TEK

Megrohamoztak a TEK-esek egy budapesti pszichiátriát, ahol lecsaptak az eislingeni szatírra Az akciót még január 25-én hajtották végre a hatóságok.

A magyar rendőrség honlapján arról számoltak be, hogy a Német Központi Célkörözési Egység január 25-én azonnali, gyors segítséget kért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályától, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy egy súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat. 

A KR NNI célkörözési nyomozóihoz eljuttatott adatok szerint az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsájtani az egészségügyi létesítményből – olvasható a police.hu oldalon.

Így a magyar fejvadászok lépéskényszerben voltak. Azonnal megkezdték az információ ellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak és megszervezték a 25 éves férfi  elfogását. Mivel kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység  a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésére is szükség volt. Miután közösen elfogták a 25 éves német állampolgárt, a BRFK XX–XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. 

A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom