Bűnügy

Internetes csalás miatt vádat emeltek egy fegyveres biztonsági őr ellen

Olyan népszerű játékkonzolokat, illetve keresett mobiltelefonokat hirdetett meg eladásra, amelyekkel nem is rendelkezett

Az egyik budapesti rendőrkapitányságon dolgozott fegyveres biztonsági őrként az a férfi, aki ellen internetes csalás miatt emelt vádat az ügyészség – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a budapesti férfival szemben, aki csaknem 2,5 millió forintot szerzett internetes csalások útján.

Azt írták, hogy a férfi a csalásokat megelőzően rendszeresen járt kaszinóba, emiatt magánkölcsönökre kényszerült. Mivel az egyik budapesti rendőrkapitányságon dolgozott fegyveres biztonsági őrként, feltűnt neki, hogy sokan tesznek feljelentést amiatt, hogy internetes csalásokkal szereztek tőlük pénzt, ezért elhatározta, hogy ő is így fog pénzhez jutni.

Kihasználva azt, hogy a korábbi valós eladásai miatt jók voltak a vásárlói értékelései, olyan népszerű játékkonzolokat, illetve keresett mobiltelefonokat hirdetett meg eladásra, amelyekkel nem is rendelkezett – tették hozzá.

Azért, hogy a sértettek bizalmát elnyerje, a kommunikáció során többször keltette azt a látszatot, hogy rendőrként dolgozik: olyan profilképet választott, amelyen a rendőrségi egyenruhára hasonlító pólót viselt.

Ezzel a módszerrel a vádlott 17 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 20 ezer és 373 ezer forint közötti kárt okozott.

A vádlottat a kaposvári nyomozók 2022 szeptemberében Budapesten vették őrizetbe, majd a bíróság letartóztatta.

Az ügyészség a vádlott ellen végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt – áll a főügyészség közleményében.

Kapcsolódó írásaink