Bűnügy

Bozótvágóval fenyegetett kiskorúakat egy férfi

Véletlenül épp be volt rúgva

A személyi szabadság megsértése miatt 5 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélt a Kazincbarcikai Járásbíróság nem jogerősen egy férfit, aki bozótvágó késsel fenyegetett kiskorúakat két évvel ezelőtt Sajószentpéteren – közölte a Miskolci Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Bozótvágóval fenyegetett kiskorúakat egy férfi
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2021. február 20-én a vádlott nevelt fiának születésnapi ünnepségét tartották, amelyre a születésnapos a rokonain kívül meghívta több barátját is.

Mindannyian alkoholt ittak, a vádlott erősen ittas állapotba került.

A résztvevők közül néhányan összetűzésbe keveredtek, ezért a vádlott ingerülten az egyik vendég felé indult. A családtagoknak sikerült őt visszatartaniuk, közben több vendég elhagyta a helyszínt. A férfi ezután magához vett egy bozótvágót, majd letérdepeltette az ottmaradt három kiskorút, és a kést egyikőjük nyakához tette.

Végül a sértetteknek sikerült elfutniuk a helyszínről.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosbító körülményként vette figyelembe többszörösen büntetett előéletét, és azt, hogy a bűncselekményt feltételes szabadság ideje alatt követte el – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink