Bűnügy

Lopott kerékpárral közlekedett az autópályán

A piros pipacsmintás kerékpárt a tulajdonosa azonnal visszakapta

A lengyel férfi életveszélyes mutatványának a Bács-Kiskun vármegyei egyenruhások vetettek véget. A pipacsmintás kerékpárral közlekedő külföldit a kecskeméti nyomozók őrizetbe vették – írta a police.hu.

Lopott kerékpárral közlekedett az autópályán
A lopott pipacsmintás kerékpár
Fotó: police.hu

Egy kunszállási fiatal nő 2023. január 16-án 18 óra körül bejelentette a rendőrségen, hogy a bekerítetlen tanyája udvaráról elvitte valaki a kerékpárját – olvasható a police.hu-n. Ezzel egyidőben a polgárőröknek is szólt. Egyikük éppen a közelben volt, így ő ért elsőként a károsult ingatlanához. A polgárőr kolléga felvette a kapcsolatot a helyi körzeti megbízottal, aki azonnali örömhírrel tudott szolgálni: a bicikli már előkerült.

Kiderült, hogy egy autós bejelentést tett a tevékenységirányítási központba, mert egy férfit látott az autópályán kerékpározni, egyébként nem messze a lopás helyszínétől. A vármegyei autópálya-alosztály munkatársai azonnal a nyaktörő és veszélyes mutatvány elkövetőjének a keresésére indultak, bízva abban, hogy a gyorsaságuk akár életet is menthet, hiszen a sztrádán biciklizni nem csupán tilos, hanem életveszélyes is.

Szerencsére rövid időn belül megtalálták azt a lengyel férfit, aki éppen a lerobbant kamionjához kerekezett a fiatalasszony kerékpárjával. A 30 éves külföldi elismerte, hogy a kétkerekűt ő tulajdonította el. A piros pipacsmintás kerékpárt a tulajdonosa azonnal visszakapta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság bűnügyi munkatársai a lengyel sofőrt lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A vizsgálók kezdeményezik a férfi bíróság elé állítását. 

Kapcsolódó írásaink