Bűnügy

Lövöldözés paprikaspray-vel

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja

A terézvárosi rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki csütörtök délelőtt két lövést adott le egy vegyi anyagot kilövő fegyverrel, a Nyugati téren – olvasható a police.hu-n.

Lövöldözés paprikaspray-vel
Képünk illusztráció
Fotó: fintastudio.hu

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága, miután 2022. december 22-én 11 óra körül bejelentés érkezett, hogy valaki a VI. kerületi Nyugati téren a villamosmegállóban kétszer rálőtt egy férfira – írta meg a police.hu.

Kiemelték, a kerületi járőrök a Bűnügyi Bevetési Osztály, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen négy percen belül elfogták a lövöldöző férfit, aki a nála lévő, fegyverhez hasonlító tárgyat a rendőröknek átadta. A helyszínen megállapítást nyert, hogy az eszköz egy vegyi anyagot tartalmazó, folyadéksugár kilövő eszköz.

Hozzátették, a 43 éves férfit a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az eset során senki sem sérült meg. ​

Kapcsolódó írásaink

Egymillió forint a nyomravezetőnek

ĀA díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható