Bulvár

Megtörte a csendet Harry herceg

Így dolgozta fel a gyászt

Többször megnyílt már Harry herceg az édesanyja elvesztésével kapcsolatban. Beszélt erről egy dokumentumfilmben, illetve a könyvében is említette. Most a gyászfeldolgozás kapcsán szólalt meg, és pár igazán fontos üzenetet is megfogalmazott – írja az Elle.hu.

Megtörte a csendet Harry herceg
Harry herceg
Fotó: AFP/Justin Tallis

Sussex hercege őszintén beszélt arról, hogy milyen nehézségeken ment keresztül, és miként határozta meg az életét Diana hercegné halála.

Harry herceg szeretne másoknak is segíteni, ezért a Scotty's Little Soldiers nagyköveteként szerepelt egy videóban. A szervezet olyan fiatalokat támogat, akik elvesztették a szüleiket a hadseregben. Harry herceg 12 éves volt, amikor elvesztette az édesanyját, a saját meglátásait a gyászról a videóban osztotta meg.

„A legnehezebb dolog, különösen a gyerekeknek, azt hiszem, a következő: »Nem akarok beszélni róla, mert elszomorít, de ha egyszer rájövök, hogyha beszélek róla, akkor ünneplem az életüket, akkor tulajdonképpen a dolgok könnyebbé válnak«. Ellentétben azzal, hogy »nem fogok beszélni róla, és ez a legjobb megoldás a megküzdésre«, pedig valójában nem az. Lehet, hogy egy ideig annak tűnik, de nem tudod örökre elnyomni. Nem fenntartható. És megesz belül.”

Harry herceg ezzel arra utalt, hogy sokáig ő is elnyomta magában édesanyja halálát, mert úgy érezte, hogy ez a helyes stratégia. Később rájött, hogy nem jut előrébb, ha elmenekül az érzelmek elől.

Kapcsolódó írásaink