Bulvár

III. Károly király szigorú szabályt vezetett be

Még Vilmos herceg sem szegheti meg

III. Károly király Naruhito császár és Maszako japán császárné tiszteletére tartott állami bankettet a Buckingham-palotában. Hagyományosan az állami vacsorák négy fogásból állnak, és fontos, hogy minden a lehető legnagyobb minőséggel készüljön el. A brit uralkodónak azonban szabályokat is kellett hoznia – írta az elle.hu.

III. Károly király szigorú szabályt vezetett be
III. Károly király és Vilmos herceg
Fotó: AFP/Anadolu/Stringer

Amikor a vendégek megérkeznek, bevezetik őket az egyik állami helyiségbe. Ezután bevezetik őket a bankett-terembe, ahol ellenőrizniük kell az üléstervet, és meg kell találniuk a helyüket.

Azonban fontos, hogy mindenki más csak azután ülhet le, miután III. Károly király elfoglalta a helyét. A protokoll azt is előírja, hogy az első fogás során a király a jobb oldali vendéggel csevegjen, a második pályán pedig átváltson a bal oldali vendégre. A walesi hercegnek pedig tartania kell magát ezekhez a dolgokhoz.

Vilmos herceg fogadta Naruhito császárt és a feleségét Angliában. A brit királyi család hosszú ideje közeli kapcsolatot ápol a japán császárral és császárnéval, akiknek csodálatos emlékeik vannak II. Erzsébet királynőről és Fülöp hercegről is.

A pár azonban nem tudott találkozni Katalin hercegnével, aki ezúttal úgy döntött, hogy a gyógyulására fókuszál és nem jelenik meg a hivatalos eseményen. Katalin hercegné hosszú idő után két hete jelent meg először nyilvános eseményen, amikor a brit zászlós díszszemlét ünnepelték.

Kapcsolódó írásaink