Bulvár

Botrány a világhírű sportszergyártónál

Több millió eurós sikkasztással és vesztegetéssel vádolják az Adidas több vezető beosztású munkatársát

Az eset a cég kínai leányvállalatánál történt, ahol belső vizsgálat indult az ügy tisztázása érdekében. Az Adidas szóvivője megerősítette, hogy vizsgálatok folynak az ügyben - közölte a Financial Times cikke alapján a mandiner.hu.

Botrány a világhírű sportszergyártónál
Több millió eurós sikkasztással és vesztegetéssel vádolják az Adidas több vezető beosztású munkatársát - Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A botrányt komolyan veszi az Adidas vezetősége, és teljes körű vizsgálatot ígér a történtek felderítése érdekében. A Financial Times szerint az üggyel kapcsolatos első bejelentés egy belső visszaélés-ellenes rendszeren keresztül érkezett.

„Az ügy kivizsgálása jelenleg folyamatban van” – erősítette meg az Adidas szóvivője, aki ezen kívül nem kívánt további részleteket közölni az incidensről.

Nem tudni pontosan, hogy a botrány mekkora anyagi kárt fog okozni az Adidasnak. A lap értesülései szerint a cég munkatársai külső szolgáltatóktól fogadtak el kenőpénzt, ami súlyos visszaélést jelenthet a vállalat belső szabályzatai szerint. Egy másik forrás arról számolt be, hogy egy magas rangú vállalatvezető jelentős anyagi előnyökhöz juthatott a cég egyik beszállítójától.

Az Adidas egyik legfontosabb piaca Kína, így az eset egyaránt súlyos hatással lehet a vállalat reputációjára és üzleti kapcsolataira a régióban.

Kapcsolódó írásaink