Bulvár

III. Károly király új címet ad Katalin hercegnének?

Sürgetik III. Károly királyt, hogy tüntesse ki Katalin hercegnét az alázatos munkája miatt

Az elmúlt időszakban már számos címet kapott Katalin hercegné III. Károly királytól. A szakértők szerint azonban hamarosan egy újabbat ajándékozhat neki, amely már régóta járna neki – írja az elle.hu.

III. Károly király új címet ad Katalin hercegnének?
Sürgetik III. Károly királyt, hogy tüntesse ki Katalin hercegnét
Fotó: AFP/POOL/Chris Jackson

2011-ben csatlakozott a brit királyi családhoz Katalin hercegné, és rögtön a házasságkötés után kapott három címet. Mindhárom Vilmos herceg titulusaihoz kapcsolódik, ám az elmúlt években folyamatosan kapott újabb kitüntetéseket. Tavaly például az Ír Gárda ezredese lett. Ám van még pár cím, amely a szakértők szerint járni neki, többen úgy vélik, III. Károly királynak minél hamarabb oda kellene ajándékoznia.

Ezek közül az egyik a Térdszalagrend lovagja cím. A rendet a mindenkori uralkodó vezeti, a walesi herceg pedig automatikusan tag. Ám ezen felül a tagokat az uralkodó tünteti ki a megtiszteltetéssel.

Paul Burrell, egykori királyi komornyik szerint itt az ideje, hogy Katalin hercegné megkapja ezt az elismerést. A brit királyi családból többen is a rend tagjai, többek között Zsófia hercegné és Kamilla királyné. Katalin hercegné pedig a leendő királyné, így ez még egy ok, hogy felvegyék.

Ő a leendő királynénk, ő egy walesi hercegné, itt az ideje, hogy a Térdszalagrend hölgy tagja legyen.

A Térdszalagrend a legnagyobb megtiszteltetés, amelyet az uralkodó adhat valakinek. A rend éves gyűlése közeledik, így sokan reménykednek benne, hogy még a találkozó előtt felveszik a walesi hercegnét.

Kapcsolódó írásaink