Bulvár

Különleges szobor készült II. Erzsébet királynőről

Különleges időpontban avatták fel

Az elmúlt években több szobor is készült II. Erzsébet királynőről. Az elsőt Károly király avatta fel még 2022-ben, ez Yorkban található. Emellett a Royal Albert Hall épületében is elhelyeztek róla egy szobrot. Most újabb alkotás készült – írja az elle.hu.

Különleges szobor készült II. Erzsébet királynőről
II. Erzsébet királynő
Fotó: AFP/Pool/Frank Augstein

Az új szobor Rutlandben, Oakham városában található. A bronzból készült alkotás egy talapzaton áll, palásttal és koronával a fején ábrázolja a néhai uralkodót. A szobrot Hywel Pratley készítette.

A szobrász Erzsébet királynő mellett három darab corgit is megörökített, ami az egykori uralkodó kedvenc kutyafajtája volt. A becslések szerint mintegy 30 corgija és dorgija volt az uralkodónak, utóbbi a corgi és a tacskó keveréke. Az első kutyát még gyerekként kapta, és annyira megszerette, hogy később több corgi is élt az otthonában.

A szobrot április 21-én leplezték le, az időzítés pedig nem véletlen. Erzsébet királynő 1926. április 21-én született, idén ünnepelte volna a 98. születésnapját. Sokan összegyűltek az avatáson, bár Károly király és Kamilla királyné nem vett részt az ünnepségen. Az uralkodó a betegsége miatt nem vállal nyilvános megjelenéseket.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink