Bulvár

Ettől a sporttól tiltották el Katalin hercegnét

Nem minden mozgásforma engedélyezett számára

A Buckingham-palota szigorú szabályrendszere a brit királyi család minden tagja számára kötelező érvényű. Katalin hercegné életét és szokásait is ez határozza meg – írja az elle.hu.

Ettől a sporttól tiltották el Katalin hercegnét
Katalin hercegné
Fotó: NorthFoto

Katalin hercegné gyermekkora óta imádja a sportokat, a testmozgás mindig is örömet jelentett neki. Walesi hercegnéként azonban a mozgásformáit sem szabadon választhatja, hiszen a személyi biztonsága mindennél fontosabb tényező.

A hercegné gyakran tűnik fel különböző sporteseményeken, a teniszt például nagyon kedveli és maga is űzi. Futni is nagyon szeret, és kellően edzett volna ahhoz, hogy akár a félmaratont is lefussa.

Bryony Gordon újságíró, aki korábban interjút is készített a hercegnével, egyszer megkérdezte, hogy megfontolná-e a londoni félmaraton lefutását. A hercegné azonban így válaszolt:

„Ó, nem tehetem, mert a biztonsági intézkedések miatt kicsit nehézkes lenne.”

A királyi család tagjainak személyi védelme kiemelt jelentőséggel bír, egy futóversenyen pedig nem tudnák folyamatosan biztosítani azt.

A félmaratont egyébként egy másik királyi családtag korábban már sikeresen teljesítette: Beatrix hercegnő 2020-ben édesanyja, Sarah Ferguson alapítványához csatlakozva futotta le a távot, amire mindenki nagyon büszke volt.

Kapcsolódó írásaink