Bulvár

Most bárki megnézheti Károly király egyik kedvenc rezidenciáját

Olyan lépésre szánta el magát Károly király, ami még a palota személyzetét is meglepte

A brit királyi család igyekszik megőrizni a privát szféráját, éppen ezért lepett meg sokakat, hogy Károly király úgy döntött, megnyitja a nagyközönség előtt a Balmoralban található, elsősorban nyári és téli pihenésre szolgáló királyi rezidenciát – írja az elle.hu.

Most bárki megnézheti Károly király egyik kedvenc rezidenciáját
Balmoral kastély
Fotó: Wikipédia/Stuart Yeates

A kastélyba eddig is szerveztek vezetett túrákat, ám a birtokon kívül csupán a báltermet láthatták a turisták, amely leginkább azért volt nevezetes, mert 2022 szeptemberében itt helyezték el egy időre a néhai Erzsébet királynő koporsóját.

Most kiderült, hogy az uralkodó más helyiségekbe is bepillantást enged, amit a rajongók máris nagy örömmel fogadtak.

Károly király nem lesz jelen.

A vezetett túrák számos privát helyiséget is érintenek, így az érdeklődők megtekinthetik a király és a királyné által használt szobákat, két étkezőt, a szalont, a családtagok hálószobáit és az egyéb helyiségeket is.

Objektum doboz

Azonban a látogatóknak csak július 1. és augusztus 4. között lesz erre módja, hiszen ezt követően megérkezik Károly király és Kamilla királyné is, hogy itt töltsék majd a nyári szabadságukat.

A szobákat nem fogják lezárni, de naponta csupán 40 embert engednek be, akik kizárólag a csoporttal mozoghatnak az épületben. A jegyeket 100 font körüli összegért lehet majd megvásárolni, amely a belépésen kívül egy teázás árát is tartalmazza.

A balmorali kastély megnyitása – amely Erzsébet királynő számára is különleges jelentőséggel bírt - összhangban áll Károly király azon kívánságával, hogy még több hivatalos rezidenciát nyisson meg a nyilvánosság előtt.

A mostani nyári túrákat kísérleti céllal indítják el, hogy kiderüljön, hogyan birkózik meg az épület és a személyzet a látogatók áradatával.

Kapcsolódó írásaink