Bulvár

A farkas és a vadász

Az egyik ácsi sportvadász szemtől szemben találta magát a ragadozóval

A Mandiner.hu a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál beszámolója alapján írta meg az esetet. A helyieknek azt tanácsolják a szakemberek, vigyázzanak háziállataikra, elsősorban a kutyákra, tartsák őket pórázon.

A farkas és a vadász
Újra farkas kóborol hazánkban (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Hemis/hemis.fr/Bringard Denis

„Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem ötven méterről, majd elment az erdő felé” – nyilatkozta a szemtanú. Mint kiderült, nem hagyta annyiban a dolgot, megindult a farkas felé, hogy elé tudjon kerülni, de addigra az állat már az erdőben volt.

„Amikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem öt méterre állt. Gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek” – mondta.

A sportvadász hozzátette: volt tudomásuk a farkasról, mert a társaság, amelynek a tagja, levélben arról kapott tájékoztatást, hogy a Duna-parton, Ács és Gönyü között láttak egy farkast.

Kapcsolódó írásaink