Bulvár

III. Károly király teljesen ledöbbent

Nem gondolta volna, hogy ez vár rá

A király először találkozott személyesen Rishi Sunak miniszterelnökkel, miután az elmúlt hetekben a színfalak mögött dolgozott, mióta kiderült súlyos rákbetegsége – írta a people.com.

III. Károly király teljesen ledöbbent
III. Károly brit király
Fotó: AFP/Justin Tallis

A 75 éves király, akit rákbetegséggel kezelnek, szerda délután a Buckingham-palotában találkozott Rishi Sunak brit miniszterelnökkel. A személyes audiencia volt az első azóta, hogy az uralkodó nyilvánosságra hozta, hogy rákot diagnosztizáltak nála.

Rákja ellenére, amelyet akkor fedeztek fel nála, amikor jóindulatú prosztatamegnagyobbodással kezelték, Károly király folytatja államügyeit – de nagyrészt a színfalak mögött.

Két héttel ezelőtt a király és Sunak telefonbeszélgetést folytattak, amely inkább csak egy felzárkózás volt, mint hivatalos audiencia, amelyet az uralkodó és a miniszterelnök hagyományosan hetente tart.

Szerdán ez megváltozott, amikor fénykép- és videófelvételek kerültek nyilvánosságra III. Károly király és Sunak találkozójáról.

Sunak szerint „csodálatos” volt látni, hogy III. Károly király ilyen jól néz ki, amire az uralkodó az alábbi vicces mondattal reflektált: „Ez mind tükörrel készült.”

A miniszterelnök ezután azt mondta: „Nos, mi mindannyian mögötted állunk. Az ország mögötted áll.”

A király azt felelte: „Annyi csodálatos üzenetet és lapot kaptam. Legtöbbször könnyekig meghatódtam.”

A miniszterelnök és az uralkodó arról is beszélt, hogy a király rákról szóló híre számos létfontosságú rákellenes jótékonysági szervezetre irányította a figyelmet.

„Hallom, hogy sokkal nagyobb figyelem és érdeklődés irányult azokra a fő, csodálatos rákellenes jótékonysági szervezetekre, amelyek közül soknak évek óta a védnöke vagyok” – mondta nevetve a király.

„Hihetetlen munkát végeznek országszerte” – válaszolta Sunak.

„Valóban, valóban” – értett egyet a király.

A múlt héten a 39 éves Harry herceg először a Good Morning America műsorában Will Reeve-vel beszélt apja egészségügyi híreiről. Amikor megkérdezték, hogyan értesült először édesapja rákdiagnózisáról, a sussexi herceg így válaszolt: „Beszéltem vele. Felpattantam egy repülőre, és amint tudtam, elmentem meglátogatni őt.”

„Nézze, én szeretem a családomat. Az a tény, hogy felszállhattam egy repülőre, és el tudtam menni meglátogatni őt, és bármilyen időt vele tölthettem, hálás vagyok érte” – tette hozzá Harry herceg.

Amikor arról kérdezték, hogyan vélekedik édesapja egészségi állapotáról, azt mondta: „Ez maradjon köztünk.”

Kapcsolódó írásaink