Bulvár

Magyar férfiért rajong a brit királyi család

Ő a néhai II. Erzsébet kedvence

Egyáltalán nem túlzás a kijelentés, hogy Rostás Árpád a saját szakmájában világsztárnak számít, pedig az indulása az életben nagyon nem volt egyszerű. 1962-ben született Kaposváron, és édesanyja saját nehéz anyagi körülményei miatt a kórházban hagyta, árvaházban nevelkedett – írta a promotions.hu.

Magyar férfiért rajong a brit királyi család
A néhai II. Erzsébet királynő
Fotó: AFP/Pool/Steve Parsons

Gyermekkorában egy templomi élmény megbabonázta: nem tudta levenni a szemét Jézus Krisztusról a kereszten, miközben arra gondolt, hogy ilyen feszületet ő is tudna faragni. Elmondása szerint kis növésű gyermek volt, emiatt és roma származása miatt gyakran bántották, ezért is iratkozott be ökölvívóedzésekre, ahol válogatottságig is vitte, de az asztalos szakmát is kitanulta.

Rostás Árpád a mesterséget igen komoly fokon űzi: dolgozott többek között a versailles-i kastélyban nyolc évig, valamint a Louvre-ban is, de a Magyar Tudományos Akadémia, a Parlament, és a Dohány utcai zsinagóga épületén is, és készített bölcsőt Vilmos herceg fiának is.

Jelenleg Ferenc pápának készít egy trónszéket: Árpád alkotásai ott lesznek Michelangelo és Raffaello alkotásainak szomszédságában. A szék támlájára a magyar himnuszt is felfaragta, hátulján három nyelven (cigányul, latinul és angolul) a felirat: Tartsd meg Isten Szentatyánkat.

Kapcsolódó írásaink