Bulvár

Korda Györgyöt segédmunkásnak szánta az apja, de hamar kiderült, hogy nem való neki

Az adásban bevallotta, nem volt szorgalmas diák

Korda György neve mára már szinte mindenki számára ismert, de ez nem volt mindig így. Az Artisjus-, eMeRTon- és Fonogram-díjas énekes a Petőfi rádió vendégeként elmesélte: karrierje hajnalán, népszerűségre vágyva, úgy tett, mintha egy híres pályatársa, Németh Lehel lenne – írta meg a ridikul.hu.

Korda Györgyöt segédmunkásnak szánta az apja, de hamar kiderült, hogy nem való neki
Korda György és Balázs Klári
Fotó: MH/Purger Tamás

Idén 66 éve, hogy színpadon áll Korda György. A Petőfi rádió Kultúrfitnesz című műsorának vendégeként emlékezett vissza a kezdetekre, köztük arra a napra, amikor családjának először mesélt pályaterveiről. Az adásban bevallotta, hogy nem volt szorgalmas diák, ezért édesapja segédmunkásnak küldte, de hamar kiderült, hogy nem neki való.

„Előálltam, hogy valójában énekes szeretnék lenni. Mire azt mondta nekem: »Fiam, a mi családunkban egészen eddig csak becsületes emberek voltak.« A felmenőim között nem találunk művészeket, mégis ez a hivatás vonzott engem. A sorkatonaság után már biztosan tudtam, hogy énekelni fogok, és meg kell találnom az útját annak, hogy kitűnjek a pályatársak közül” – mondta Korda György. Az előadóművész hozzátette, hogy karrierje kezdetén nem volt még televízió, ezért – bár dalait sokan hallgatták – akkoriban még nem ismerték fel őt az utcán.

„Egyszer bementem egy cukrászdába, köszöntem, majd Németh Lehelként mutatkoztam be. Akkoriban ő egy befutott táncdalénekes volt, és szerettem volna, ha rám is úgy tekintenek” – osztotta meg a múltbéli történetet Korda György, akinek népszerűségét jól mutatja, hogy a koronavírus-járvány időszaka alatt még maszkban is ráismertek, csakúgy, mint feleségére, Balázs Klárira.

A házaspár még mindig aktívan koncertezik, és a képernyőn is rendszeresen láthatók, például a Duna zenés show-ja, a Csináljuk a fesztivált! zsűritagjaiként. „Ennek a műsornak szellemisége van, ezért is hiánypótló. Beszélnek róla, szeretik az emberek” – hangsúlyozta Korda György. A teljes beszélgetés podcast formájában újrahallgatható a Petőfi rádió gyűjtőoldalán.

Kapcsolódó írásaink

Mégsem vonul vissza Tóth Andi

ĀAz énekesnő először idén márciusban beszélt arról egy hosszú videóban, hogy végleg befejezi a zenélést, és felhagy énekesnői karrierjével