Bulvár

Ezért mondott nemet Katalin hercegné a királynőnek

Nem mindennapi helyzettel találta szembe magát a hercegné

Már Meghan Markle előtt megtörhetett volna egy régi hagyományt, de úgy döntött, nem él vele – írja a Bors.hu.

Ezért mondott nemet Katalin hercegné a királynőnek
Katalin hercegné
Fotó: AFP/Kensington Palace/Alex Bramall

Már csak két hét, és itt a karácsony, amelyet a királyi család tagjai – szokás szerint – Sandringhamben fognak megünnepelni. Az eseményre sokáig csak a családtagok és azok házastársai lehettek hivatalosak egy korábbi szabály szerint, ám ezt még Harry herceg felesége, Meghan Markle korábban megtörte.

A későbbi sussexi hercegné pár évvel ezelőtt annak ellenére kapott meghívást a néhai királynőtől, II. Erzsébettől, hogy akkoriban még nem voltak házasok Harry herceggel. Ezzel szemben Katalin hercegné, Vilmos felesége első alkalommal a 2011-ben megtartott esküvőjük után vett részt a királyi család karácsonyi ünnepségén. Sokakban talán felmerülhet a kérdés – teljesen jogosan –, hogy esetében miért nem tett kivételt II. Erzsébet, ám egy kötet szerint Katalinnak is meg lett volna a lehetősége arra, hogy megtörje a régi hagyományt.

A királyi szerző, Robert Lacey Testvérharc című könyvében azt állítja, a királynő már 2006-ban elhívta Katalint, amikor ő és Vilmos herceg még csak randevúztak egymással, ám a lány nemet mondott.

Ez volt az első alkalom, hogy a királynő meghívott egy barátnőt, de Katalinnak megvolt a maga véleménye, a hagyománnyal való szakítással kapcsolatban: csak akkor megy majd el Sandringhambe karácsony napján, ha már eljegyezték, és gyűrűje is lesz ennek bizonyítására – olvasható a kötetben a Mirror beszámolója szerint.

Kapcsolódó írásaink