Bulvár

Károly király életének bizarr részletei a rajongókat is megdöbbentették

A személyzet tagjainak gyakran meg kell küzdeniük Károly király kéréseinek teljesítésével

Régóta köztudott, hogy Károly király megrögzötten ragaszkodik a napi rutinjának részeihez – amelyek között akadnak egészen furcsa szokások is, írja az elle.hu.

Károly király életének bizarr részletei a rajongókat is megdöbbentették
Károly király és Kamilla királynő
Fotó: NorthFoto

Omid Scobie napokban megjelent, Végjáték című könyve rávilágított arra, hogy Károly király fényűző életmódját a néhai Erzsébet királynő sem nézte jó szemmel, a Buckingham-palota személyzetének tűrőképességét pedig a mai napig próbára teszi, hogy megfeleljenek az elvárásainak, és teljesítsék minden kérését.

Károly király nem változtat a hagyományokon.

A kötetből kiderül, hogy az uralkodó csak frissen vasalt cipőfűzőt hajlandó használni, a reggelijére pedig különösen kényes.

A 6 féle mézből álló gyűjteményét még külföldre is magával viszi, és a reggelit semmilyen körülmények között nem hajlandó kihagyni. A lágytojást pontosan egy percig kell főzniük a séfeknek, mert ha nem megfelelő az állaga, Károly király haragját senki nem képes megállítani.

A legtöbb elvárása az öltözködéséhez kapcsolódik: naponta többször is át szokott öltözni, ehhez inasai segítsége szükséges, akiknek időben elő kell készíteniük a megfelelő ruhadarabokat.

Az alváshoz is szigorú szabályok kötődnek: a bennfentesek szerint Károly király csak frissen vasalt pizsamában hajlandó álomra hajtani a fejét, meghatározott módon kell megágyazniuk a komornyikoknak, és ha valami megzavarja az esti rituáléját, hosszú időn át, kiabálva fejezi ki a nemtetszését.

A közeli források szerint ezzel nagyon megnehezíti a Buckingham-palota személyzetének életét, ezt korábban Erzsébet királynő is szóvá tette, de manapság uralkodóként már korlátlan hatalommal rendelkezik.

Kapcsolódó írásaink