Bulvár

III. Károly király már el is tervezte a lemondását?

Egy bennfentes szerint Károly király már balmorali nyugdíjas éveire készül

III. Károly király úgy tervezi, hogy Vilmos walesi hercegre hagyja a trónt, és titokban már meg is tervezte a lemondását – egy királyi bennfentes, Clive Irving szerint. III. Károly már csak arra vár, hogy véget érjen a jelenlegi, a monarchia számára hihetetlenül nehéz átmeneti szakasz – írta meg az nlc.hu

III. Károly király már el is tervezte a lemondását?
Károly király és Kamilla királyné
Fotó: JENS KALAENE / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Itt Harry herceg és Meghan Markle 2020-as drámai kilépésének következményeire és András herceg pedofil botrányaira gondolhat Irving. „Lehet, hogy már titokban kitervelték, hogy a király 80 éves korában lemond a trónról” – mondta Az utolsó királynő című könyv szerzője, a The Daily Beast királyi rovatvezetője az Express US-nek.

Károly néhány évet azért szeretne a rivaldafényben sütkérezni, miközben azért arról is gondoskodni akar, hogy Vilmos és Harry (Henrik) átvészeljék a jelenlegi, a Windsorok számára igen nehéz éveket. És akkor Kamilla királynéval visszavonulhatnak Balmoralba, Vilmosra és Katalinra bízva a továbbiakat – jósol Irving.

Szerinte Károly úgy tartja, hogy kötelessége szolgálni, miután olyan sokáig várt a koronára. Jelenleg ő a legidősebb ember, akit valaha megkoronáztak. Az Ipsos egy augusztusi közvélemény-kutatása szerint amúgy a britek szűk kétharmada elégedett Károly király eddigi munkásságával, egyharmaduk viszont nem igazán.

Kapcsolódó írásaink