Bulvár

Vastag Csaba az alkoholizmusáról vallott

Elvonóra ment, hogy ne haljon bele a piálásba

Vastag Csaba sokáig úgy élte az életét, ahogy egy igazi rocksztár: egyik buli a másik után, alkoholmámor töltötte ki a mindennapjait. Az átmulatott éjszakáknak és a másnaposan elfogyasztott „gyógysöröknek” meglett a hatásuk, hiszen már az egészsége is veszélybe került – írta meg a Blikk.

Vastag Csaba az alkoholizmusáról vallott
Vastag Csaba
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

A népszerű énekes, az X-Faktor korábbi győztese évekig küzdött a démonaival, ám még idejében felismerte a problémát és változtatott.

„Az alkoholfüggőség határán voltam. Sokszor voltam a pia miatt kórházban, elvonóra is elmentem, magamtól. Egy koncert után mondta nekem egy orvos, ha nem megyek haza, és folytatom aznap az ivást, végem van. 20 éves koromban úgy voltam vele, hogy maximum 30 éves koromig akarok élni, mert ezt az életvitelt nem lehet sokáig csinálni. Aztán 29 évesen ez a kép már nem volt ennyire vonzó. Sok-sok próbálkozásom volt a normális élet felé, volt, hogy hónapokig nem ittam semmit” – magyarázta Csaba a műsorvezetőnek a Frizbi Hajdú Péterrel legújabb adásának felvételén, amely pénteken este 19 órától elérhető a Frizbi TV YouTube-csatornáján.

A műsorvezető és az énekes korábban együtt is ittak, Csaba pedig kendőzetlen őszinteséggel vallotta be, hogy megpróbált túltenni Hajdún az italozás alkalmával. Elárulta, hogy az alkoholizálást mindig egyfajta versenynek fogta fel, ha pedig valami nem sikerült, szintén a piában keresett vigaszt.

„Az alkohol maga nem vonz, de a piálást sportként műveltem sok éven keresztül. Inkább a másnaposságot nem bírtam, és rájöttem, ha megiszom ezt-azt, jobban leszek. Volt, hogy három hónapig folyamatosan ittam. Mindig volt rá indok, mindig történt valami. Volt egy műsor, a Nagy Duett, ahol ötödikek lettünk. Én az utána következő három hétre nem is emlékszem... Pszichológushoz kellett járnom, mert ez a probléma a hétköznapjaim kárára ment. Én akartam lenni a leggyorsabb, én akartam a legtöbbet inni” – sóhajtott a zenész, aki szerencsére ma már túl van ezen az időszakon.

Igaz, Csaba nem tekinti lezártnak a kapcsolatát az alkohollal, ugyanis néha még most is a pohár fenekére néz.

„A lehetőséget meghagytam, hogy ihassak – mondta. – Meg tudom számolni, hányszor ittam az elmúlt két évben. Nemrég a feleségem kérése volt, hogy rúgjak be. Szerintem kíváncsi volt, hogyan viselkedem akkor. Koncerten voltunk, sorra hozta nekem a hideg söröket. Huszonkettőnél hagytuk abba a számolást, és semmi bajom nem volt.”

Kapcsolódó írásaink