Bulvár

Benedek Miklós: Mindennap elvesztettem a fizetésemet

Függőségéről vallott a legendás színész

A színész a napokban ünnepelte a 77. születésnapját, ez alkalomból Palik Lacival beszélgetett a Szóló címen futó YouTube-podcastben, ahol olyasmit is elárult magáról, amit eddig csak kevesen tudtak – írta a Ripost.

Benedek Miklós: Mindennap elvesztettem a fizetésemet
Benedek Miklós
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

A szeptemberben megválasztott nemzet színésze örömmel ült be a stúdióba, hogy önmagáról és az eddigi életéről, pályafutásáról meséljen. Benedek Miklós többek között elárulta, hogy az elmúlt időszak az írásról szólt, ugyanis eldöntötte, egy könyvben meséli el a saját történeteit és azt, ahogyan megélte azokat. Ám az, hogy mindezt papírra vesse, nem a saját ötlete volt.

„Albert fiam valamelyik karácsonyra adott nekem egy üres füzetet, hogy abba írjam le a gondolataimat, mert érezte, hogy nagyon sok van, amit nem mondok el. Letette az íróasztalomra, hogy ez valamikor majd legyen teli. Az írás nem igazán a kenyerem, évekig vártunk vele, de most kaptunk egy felkérést és egy éven keresztül írtuk egy régi barátommal” – mondta a színész, aki a beszélgetés további részében eddig nem ismert, meglepő momentumokat is elárult az életéből.

Amikor Palik feltette neki a kérdést, hogy mire jutott idő a művészeten kívül, Benedek Miklós csak elmosolyodott és annyit mondott:

Nagyon sok minden volt, hogy csak egyet mondjak, én imádtam kártyázni. Harmadéves főiskolás voltam, amikor elkezdtem a Fészek Klubba járni – idézte fel és elmesélte, ott kártyáztak az akkori színészóriások is.

Miklós esetében a zsugázás nem csak egy rövidke fellángolás volt, hanem igazi szenvedély, ami hosszú éveken át elkísérte őt és bizony átalakult függőséggé. Mint kiderült, ez a fiai megszületése után sem változott.

Én nevelés helyett is kártyáztam, ha jól emlékszem, sok minden helyett kártyáztam. Délután elmentem a Fészekbe, mert ha az ember egy zsugás, akkor nincs olyan, hogy egy hónapban egyszer megy, azt nem lehet. Akkor én mindennap szépen ott elvesztettem a fizetésemet, másnap visszanyertem. Konzervet ebédeltünk meg vacsoráztunk – árulta el és hozzátette, jól játszott, mert képes volt megjegyezni, hogy milyen lapok mentek már ki.

Arra a kérdésre, hogy a felesége mit szólt ehhez, azt felelte, bár nem volt túl boldog, amikor ismét eljátszotta a fizetését, mégsem nem korholta érte.

Sokszor mondta, hogy: nem igaz, már megint elvesztetted az egész fizetésedet, de nem haragudott, tudta mindig, hogy valami lesz… - emlékezett vissza nevetve a színész.

Kapcsolódó írásaink