Bulvár

Harry herceg különleges karkötője

Szomorú ok miatt ragaszkodhat a herceg a különleges ékszerhez

A sasszeműek már kiszúrhatták azt az ékszert, amit Harry herceg visel: a fekete, ezüst oválisokkal díszített karkötő bizony időről időre felbukkan a herceg csuklóján – írta meg a borsonline.hu.

Harry herceg különleges karkötője
Harry herceg
Fotó: ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nemrégiben szárnyra kapott a pletyka egy szívszorító indokról, miért ragaszkodhat Harry ennyire ehhez a kiegészítőjéhez.

Az ékszert, amelyet a fontos iskolai vizsgái mellett többek közt az esküvőjén is viselt, a herceg azután kapta, hogy elvesztette az édesanyját, Dianát. A sokak által rajongásig imádott hercegnő 1997-ben, autóbalesetben vesztette életét, ez pedig az egészet világot mélyen megrázta, de senkit sem érinthetett fájdalmasabban, mint imádott fiait, Vilmost és Harryt.

Apjuk, Károly, ezután a tragikus esemény után egy időre Afrikába vitte fiait, hogy a gyászba borult Egyesült Királyságtól távol legyen alkalmuk feldolgozni a borzasztó eseményt. Harry itt kapta meg a karkötőt, amit azóta is szinte mindig visel: meglehet, az ékszer egyfajta örök emlékeztetőként szolgál számára fiatalon elhunyt édesanyjára.

Harry herceg
Harry herceg
Fotó: Kadir Ilboga / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Bármilyen szomorú okból jutott el oda első alkalommal, ez az utazás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Harry herceg mély szeretetet kezdjen el táplálni Afrika iránt: a Mirror értesülései szerint több barátnőjével is elutazott a kontinensre, később pedig feleségével, Meghan Markle-lel tett látogatást a dél-afrikai Botswanában.

Kapcsolódó írásaink