Bulvár

Megtörte a csendet a színész: az elvonón töltött időszakáról vallott

Molnár Gusztáv a Blikknek mesélt arról, hogy érzi magát közel egy évvel azután, hogy bevonult az elvonóra. A Drága örökösök sztárja nem tagadja, sokszor szégyellte magát az egy évvel ezelőtti állapotáért, mostanra azonban úgy érzi, mindent visszakapott, és megtanulta tisztelni a függőségét.

Megtörte a csendet a színész: az elvonón töltött időszakáról vallott
Molnár Gusztáv
Fotó: Facebook/Molnár Gusztáv

265 napot töltött egy komlói elvonón Molnár Gusztáv színművész, aki hosszú ideig harcolt az alkoholfüggőségével – emlékeztetett a lap.

– Ma már nem szégyellek semmit, hiszen rengeteget tanultam a betegségemről, arról, hogy mi, hogyan működik ilyenkor. Visszatekintve, sokszor szégyelltem magam, és rettenetesen cikinek találom, ahogyan akkor viselkedtem, de ma már tudom, hogy az alkoholizmus egy betegség, a függőséget pedig tisztelni kell – kezdte a színész, aki azt is hozzátette, hogy a démona ugyan továbbra is vele van, ám ma már nem csábul el egyetlen italra sem. – A függőségből nincs gyógyulás, olyan ez, mint együtt élni a cukorbetegséggel: nem eszem cukrot, mert tudom, hogy baj lesz. Rengetegen küzdenek ezzel a problémával Magyarországon, sok sorstársam kéri a segítségemet, és ha csak egy embernek is tudok a saját példámmal segíteni, már megérte – fogalmazott a színész, aki azt is hozzátette: Komlón nagyon nehéz volt az eleje, tíz évnek tűnt tíz másodperc odabenn, és nagyon hosszú időnek kellett eltelnie, mire azt érezte, hogy kezd jól lenni. 

Az élete teljesen rendeződni látszik, ugyanis rengeteget sportol, és nemrég Kecskeméten is fellépett egy felolvasóesten. Elmondása szerint rengeteg szeretetet és támogatást kap az emberektől.

– Most minden teljesen más, nagyon élvezem a mostani életemet. Szeretem ezt a csendet, de közben nagyon aktívan élek: bunyózok, szablyázok, biciklizem, falat mászom. Nem kapkodok, noha egy éve még nem gondoltam volna, hogy lehet ilyen jó minden. Egyfajta önismereti utazáson vettem részt, a létezés esztétikáját élvezem most. És még egy fontos dolgot tanultam, amit nagyon élvezek: nincs nyomás, nem kell csinálnom semmit muszájból, csak az lehetek, aki vagyok – mondta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom