Bulvár

Putyin olyat tett amit eddig még soha, és fotó is készült

A szokatlan viselkedéséről, amelyhez Kim Dzsongunnak is köze van

Putyin elnök meglehetősen hiú ember hírében áll, nilvános szereplésein viselt ruházata általában bőven szolgáltat muníciót a szettjeit elemzőknek – írja a Promotions.hu.

Putyin olyat tett amit eddig még soha, és fotó is készült
A Szentpétervári Óragyár Oroszország legrégebbi óragyára, még I. Péter cár alapította 1721-ben
Fotó: Wikipedia

Emlékezetes a nem sokkal a háború kitörése után, a Krím félsziget annexiójának évfordulóján a Moszkvai Olimpiai Stadionban előadott beszéde során viselt, 12.000 eurós (ez 25 havi orosz átlagfizetésnek felel meg) Loro Piana márkájú kabátja. Nem csak a textiláruból szereti azonban a nyugati luxusmárkákat az orosz elnök, órái szintén kedvelt témái az erre szakosodott újságíróknak. Korántsem meglepő módon eddig szinte kizárólag svájci luxusóragyártó házak modelljeiben fotózták. Patek Philippe, Breguet, F. P. Journe, Blancpain – a legnagyob presztízsű, legdrágább márkák.

Bár nem lehet tudni, hogy összesen hány darab karóra képezi tulajdonát, azok alapján, amelyekben már lefotózták, szakértők körülbelül 75 millió forintra saccolják gyűjteményének értékét (kisebb mértékben ebben felső kategóriás német gyártmányú órák is vannak, nem csak svájciak).

Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral folytatott csúcstalálkozóján azonban már egy orosz órában fotózták. Nem Poljotot vagy Pobedát választott azonban Putyin (az egykori szovjet óragyártás klasszikus márkái, még ma is sok fellelhető Magyarországon mind magánszemélyeknél, mind antik boltokban), és még csak nem is egy Vostok Amphibiát (bizonyos órás körökben olcsósága és egyszerű módosíthatósága miatt kultikus státuszt kivívott orosz karóratípus): az orosz elnököt egy IPF (International Peterhof Factory) nevű márka termékében fotózták.

A Szentpétervári Óragyár Oroszország legrégebbi óragyára, még I. Péter cár alapította 1721-ben (érdekesség, hogy Nagy Péter orosz cár külpolitikájának központi elemét képezte Oroszország közelítése a nyugati nagyhatalmakhoz, társadalomszervezés céljából is a Nyugatot tekintette mintának). A honlapjukon a Putyin által viselt modell nem megtalálható, ennek oka valószínűleg az lehet, hogy megrendelésre készült.

A gyártó oldalán egyébként bármilyen modellt választunk, felkínál nekünk bizonyos fokú testreszabhatóságot. Kiválaszthatjuk a tok anyagát, hogy milyen drágakőből szeretnénk a számlap külső rámáját – csak prémium opciók közül válogathatunk.

Így Putyin új órájának árát megtippelni nem könnyű, a honlap sem mutat árakat, amennyiben összeállítunk egy modellt, árajánlatot kapunk, ám abban biztos lehetünk, hogy az ár a több millió forintos tartományban mozog.

Objektum doboz

Vlagyimir Putyin politikájának akadnak a világban kritikusai bőven. Azt azonban meg kell állapítanunk, hogy az Orosz Föderáció elnöke nemcsak szereti, hanem érti is a luxust – akkor is, ha nyugati márkákról van szó, és akkor is, ha orosz termékekről.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink