Bulvár

Perlik a Paramountot az 1968-as Rómeó és Júlia színészei

Szexuális bántalmazás miatt fordultak bírósághoz

A Rómeó és Júlia 1968-as változatának két sztárja több mint 500 millió dolláros pert indított a film egyik meztelen jelenete miatt, amelyben tinédzserként szerepeltek – írta meg a Sky news alapján a Telex.

Perlik a Paramountot az 1968-as Rómeó és Júlia színészei
Rómeó és Júlia (1968)
Fotó: Facebook

Perelnek a Rómeó és Júlia sztárjai az 1968-ben készült film meztelen jelenete miatt, amelyben tinédzserként szerepeltek – írta meg a Sky news cikke alapján a Telex. Hozzátették, a színészek azt állítják, hogy Franco Zeffirelli rendező elhitette velük, hogy „nincs más választásuk, mint meztelenül játszani”, amelynek eredményeként „évtizedek óta tartó érzelmi károsodással és mentális kínokkal” élnek.

Az akkor 15 és most 71 éves brit színésznő, Olivia Hussey és az akkor 16, most 72 éves Leonard Whiting a Paramount Pictures ellen indított pert szexuális bántalmazásra, szexuális zaklatásra és csalásra hivatkozva – olvasható a portálon.

A film nagy sikert aratott, négy Oscar-díjra jelölték, de a hálószobai jelenet már akkoriban vitákat gerjesztett. Az egyik jelenetben a nézők Whiting fenekét és Hussey csupasz mellét láthatják.

Kapcsolódó írásaink