Bulvár

Három éve halt meg Gesztesi Károly

Éppen három éve halt meg tragikus hirtelenséggel a népszerű színész, de az általa hagyott űr még mindig felfoghatatlan. Gesztesi Károly 2020. január 4-én vezetés közben lett rosszul, majd hiába érkezett gyorsan a segítség, az életét már nem tudták megmenteni. A ötvenhat éves színművész infarktusban hunyt el, halálhírét a szerettei és rajongók, a mai napig nem tudták feldolgozni – írta meg a hirado.hu.

Három éve halt meg Gesztesi Károly
Gesztesi Károly
Fotó: Facebook

1963. április 16-án született Budapesten. Születésekor Tóth Károlyként anyakönyvezték, később felvette édesanyja második férjének nevét – írta meg a hirado.hu.

Megjegyezték, az Internetes Szinkron Adatbázis (ISZDB) adatai szerint összesen 653 filmben szinkronizált, az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínész volt. Olyan világhírű sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Sylvester Stallone, Vin Diesel, Antonio Banderas vagy éppen Samuel L. Jackson. A családok szívébe az ő hangján lopta be magát számtalan rajzfilmhős, nélküle nem ugyanaz a karakter lenne Shrek, a zöld ogre, Sullivan, a nagy kék plüssmackó a Szörny Rt.-ből vagy a jó öreg Matuka sem a Verdákból.

„Azért akartam színész lenni, mert a színészek sokat alszanak, rengeteg pénzt keresnek, és annyit csajoznak, amennyit csak akarnak” – fogalmazott viccesen Bulik, balhék, sztorik címmel kiadott életrajzi könyvében, jegyezte meg a portál. Általában mindent a humor oldaláról közelített meg, és rendkívül szenvedélyesen élte az életét, amit igazol az a tény is, hogy három házasságából öt gyermeke született.

Kiemelték, Kapitány Iván reklám-és játékfilmrendezővel épp a nagy visszatérést tervezték, ugyanis hosszú kihagyás után, újra magyar sorozatban szerepelt volna Gesztesi, de a forgatást sajnos már nem élhette meg.

Nincs olyan ember, aki nem ismerte volna fel jellegzetes hangját, aki ne látta volna legalább egy filmben vagy színházi alakításban. Annyira egyedi volt és különleges, hogy karakterét a film- és szinkronrendezők nem is nagyon tudják mással pótolni. Sugározta a szeretetet, mackós testalkata, humort és melegséget árasztó orgánuma örökre velünk marad – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink