Belföld

Többmilliárdos fejlesztés a Szent Rókus Kórházban

Egészséges Budapest Program

Idén 406 millió forintot, hosszú távon további hétmilliárdot fordíthat fejlesztésre a Szent Rókus Kórház az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében – közölte Bajkai István (Fidesz-KDNP) Erzsébetváros alpolgármestere, választókerületi elnök, országgyűlési képviselőjelölt.

Az idei keretből kétszázmillió forintot orvosi műszerekre fordíthatnak, illetve az intézet lehetőséget kap arra, hogy kétszázhatmillió forintos keretből megtervezze a következő években a mintegy hétmilliárdos költségvetésből megvalósuló fejlesztését. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár elmondta, hogy 2007-ben megküldték a kórháznak a „halálos ítéletét”, de néhány maroknyi ember kitartó munkával elérte, hogy az intézet ma is létezzen. Közölte, az Egészséges Budapest Program keretében a teljes főváros és a környéken lakók ellátását újraszervezik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom