Belföld

Már öt gyanúsítottja van a mórahalmi makettpark ügyében indult nyomozásnak

A Szeviép-vezér válaszára várnak

Még nem hozott döntést a Szegedi Törvényszék a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezése kapcsán a Mini Hungary Park beruházása kapcsán költségvetési csalás gyanújával indult büntetőeljárásban őrizetbe vett egykori Szeviép-vezér letartóztatásáról.

 Ennek oka – mint azt Juhászné Prágai Erikától, a törvényszék szóvivőjétől megtudtuk –, hogy az első fokon hozott bűnügyi felügyelet ellen fellebbezést benyújtó ügyészségi indítvány kapcsán a gyanúsított még nem nyilatkozott, kéri-e tárgyalás tartását, vagy sem. Ha nem kéri, az új büntetőeljárási törvény (Be.) értelmében,
a bíróság iratok alapján hoz jogerős végzést. B. Sándor még nem nyilatkozott, de a határidő még nem járt le – mondta a szóvivő. Mint megtudtuk, már öt gyanúsítottja van a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében a nyáron költségvetési csalás gyanújával indult büntetőeljárásnak, közülük két gyanúsítottal szemben rendelt el a bíróság bűnügyi felügyeletet, házi őrizetet, illetve lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügy egyik gyanúsítottja D. Imre, a Bornemzet Kft. ügyvezetője, a Délmagyarország egykori főszerkesztője, szintén gyanúsított az uniós projekt kivitelezését végző cég ügyvezetője és a beruházás műszaki ellenőre. Mint megtudtuk, a pénzügyi nyomozók egy a kivitelezésben részt vevő társaság vezető tisztségviselőjét szintén meggyanúsították a költségvetésnek több mint félmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűncselekményben történő részvétellel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom