Belföld

„Vona egy gyékényen árul Gyurcsánnyal”

Hidvéghi Balázs: Nyilvánosan publikálták, így nem kell hozzá nagy oknyomozói tudás, hogy megtaláljuk a Soros-tervet

„Nagy nyomás helyeződik ránk azért, hogy erre az intézményre más szabályok vonatkozzanak, mint a többi egyetemre, de ennek ellenállunk” – közölte lapunkkal a CEU kapcsán Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hidvéghi Balázs 20171016
A törvény a Soros-egyetemre is vonatkozik – hangsúlyozta Hidvéghi (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Mi a véleménye a Fidesznek arról, hogy miután az LMP hivatalosan kikérte a Soros-tervet, a Jobbik feljelentést tett George Soros ellen? Mi lehet a szándéka Vonáék pártjának?

– Újabb és újabb mélységeket ér el az a párt, amely valaha magát egy radikális nemzeti pártként határozta meg. Soros György személyesen mondta el a Soros-terv különböző pontjait, nyilvánosan publikálta nézeteit. Nem kell hozzá nagy oknyomozói tudás, hogy megtaláljuk a Soros-tervet. Az, hogy a Jobbik is beállt azok közé, akik tagadják ennek a létezését, szomorú bizonyítéka annak, hogy teljes mértékben megbízhatatlanokká váltak, sem nemzeti, sem más ügyben nem lehet rájuk számítani. Vona Gábor és a Jobbik mára egy gyékényen árul Gyurcsány Ferenccel.

– Hogyan zajlik a kormánypárt országjárása a nemzeti konzultációhoz kapcsolódóan? Milyen fórumok lesznek, ezeken mely előadók vesznek majd részt?

– Azért kezdtünk országjárásba, hogy ezzel is elősegítsük a nemzeti konzultáció sikerét. „Védjük meg Magyarországot!” címmel a tervek szerint november 19-ig az egész ország területén, minden választókerületben tartunk fórumokat, ahol a Soros-tervről szeretnénk beszélgetni a megjelentekkel. Célunk, hogy minél több emberrel tudjunk személyesen találkozni és eszmét cserélni erről a témáról. Az országjárás során közel kétszáz fórumot tervezünk, amelyeken a párt vezető politikusai, országgyűlési képviselői és a kormány tagjai tartanak előadást. A fórumok nyilvánosak, a helyszínek, időpontok a Fidesz internetes oldalán elérhetők.

– A kormány egy évvel meghosszabbítaná az úgynevezett lex CEU-ban rögzített határidőt. Megszavazza-e a Fidesz az erről szóló törvénymódosítást a parlamentben? Mi a véleménye a kialakult helyzetről?

– A pénteki napon benyújtott törvénymódosítás egy gesztus, hogy a Soros-egyetem nyugodtan meg tudjon felelni a törvényben leírtaknak. Nagy nyomás helyeződik ránk azért, hogy erre az intézményre más szabályok vonatkozzanak, mint a többi egyetemre. Ennek a nyomásnak ellenállunk, a törvényi keretekből nem engedünk, azok mindenkire vonatkoznak, és ez alól a Soros-egyetem sem lehet kivétel. A Fidesz–KDNP meg fogja szavazni a törvénymódosítást.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom