Belföld

Volner: Szégyen, hogy a Jobbik Gyurcsánnyal közösen akarja megszerezni a hatalmat

Gyurcsány-mentes ellenzékiséget szorgalmaz az ex-jobbikos

„Szégyellem, hogy a volt pártom, a Jobbik képviselői is Gyurcsány Ferenccel összefogva próbálják megszerezni a hatalmat” – nyilatkozta Volner János, a Jobbik korábbi frakcióvezetője.

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa az Echo TV Napi aktuális című műsorában leszögezte: a Mi Hazánk Mozgalom nem fog részt venni a balliberális pártokkal közös összefogásban, a „Mi Hazánk Mozgalom a Jobbikkal ellentétben nem fogja elárulni a szimpatizánsait”. Volner emlékeztetett: korábban azt mondták rá volt pártjában, hogy hazudik, s hogy a Jobbik soha nem fogna össze a baloldallal. „Két hónappal a távozásom után teljes az egységfront a baloldalon, és szomorúan kell, hogy bejelentsem: a Mi Hazánk Mozgalmat leszámítva nincs nemzeti ellenzéke Magyarországnak” – emelte ki a politikus.

Volner egy Facebook-bejegyzésben is visszatért erre a kérdésre, mondván, a Jobbik és a baloldal összeborulásának belengetése és a párt balratolódása miatt „több százezer, a Jobbikban csalódott ember inkább a Fideszre szavazott”. Éppen ezért pártjával új utat akarnak vinni: a Gyurcsány-mentes ellenzékiséget.