Belföld

Velencén lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése

A bevándorlás és a családok védelme, támogatása ezúttal is kiemelt témaként szerepel a szeptemberi tanácskozáson

Ismét Velencén lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülése – értesült a Magyar Hírlap. Lapunkat a nagyobbik kormánypárti frakció képviselője arról tájékoztatta, hogy a Fidesz–KDNP szeptember 13-tól tartja háromnapos szokásos tanácskozását, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz.

 Információink szerint a kiemelt témák között szerepel majd a migráció, Magyarország biztonsága, továbbá a magyar családok védelme. A kormánypártok minden parlamenti szezonkezdet előtt többnapos ülést tartanak, ez a hagyomány egészen 2010-ig nyúlik vissza. Idén februárban Visegrádon üléseztek a Fidesz–KDNP képviselői, ahol a migrációs helyzetről, a kampányfelkészülésről és a külföldi szervezetek magyarországi fiókszervezeteire vonatkozó átláthatósági szabályokról is szó volt.

Tavaly Balatonfüred volt a helyszín, ahol a központi téma szintén a bevándorlás volt, de az októberi kvótareferendum is fontos napirendi pontnak számított. A 2016-os lillafüredi frakcióülésen a közoktatás és az egészségügy helyzete volt napirenden. A 2015-ös frakcióülésen dőlt el, hogy Rogán Antal lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, akkor szintén Velencén indították a parlamenti szezont a képviselők.