Belföld

Vál-völgyi fiatalok támogatása

Kiosztották a Mészáros Alapítvány ösztöndíjait

Első alkalommal osztotta ki a Mészáros Alapítvány kuratóriuma szombaton a felsőoktatási ösztöndíjait azoknak a Vál-völgyi fiataloknak, akik valamely főiskolán vagy egyetemen első-, másod-, vagy harmaddiplomás képzésre járnak.

Az eseményen Mészáros Lőrinc alapító elmondta, a szervezet célja a Vál-völgyében és annak peremén élő fiatalok sikerességének biztosítása. Reményét fejezte ki, hogy a hallgatók egyetemi-főiskolai éveik után a környéken helyezkednek el, mert erre minden lehetőség adott. Megjegyezte, ez nem volt a jelentkezés feltétele, mint ahogy a tanulmányi eredmény sem, mindössze a Kajászón, Válon, Tabajdon, Alcsútdobozon, Felcsúton vagy Vértesacsán bejegyzett lakcím számított.

Mészáros Lőrinc közölte, százhuszonnyolc, harmincadik életévét be nem töltött diák jelentkezett, de a kör a jövőben bővülhet, így öt éven belül megduplázódhat az ösztöndíjasok száma. A díjazottak havonta ötvenezer forintot kapnak tanulmányaik befejezéséig, de az első diploma megszerzése után a másod- és harmaddiplomás képzés elkezdésekor is jogosulttá válnak a támogatásra.


A szünetben is kaptak enni a rászorulók

Az idei az első év, amikor nemcsak tanítási időben és a nyári szünetben, de az évközi szünetekben is ingyen kapnak enni a rászoruló gyermekek – jelentette be szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Aláhúzta, az idén  az ellátást már közvetlenül a szülők tudják igényelni. (LMA)