Belföld

Újabb szerecsenmosdatási kísérlet Czeglédy-ügyben

A bűnszervezet feje

„Furcsa fordulatról” nyilatkozott a Hvg-nek Czeglédy Csaba, az MSZP és a DK ügyvédjének büntetőeljárása kapcsán a gyanúsított védője, Hankó-Faragó Miklós.

A hatmilliárd forint költségvetési csalással és gazdasági csalással gyanúsított Czeglédy – akivel szemben az idén vádat emelhetnek – ügyében a védő azt állította, „értetlenül állnak” az előtt, hogy a letartóztatást újabb harminc napra meghosszabbított bírósági végzés szerint a volt szombathelyi képviselőt már nem költségvetési csalással, hanem „csak” arra történő felbujtással gyanúsítják. „Az ügy szempontjából az bír relevanciával, hogy ki volt az értelmi szerzője, a cselekmények irányítója a vádhatóság szerint bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény-sorozatnak” – mondta lapunknak egy büntetőjogász. Mint ismert, Czeglédy és társai egy iskolaszövetkezeti céghálón keresztül tüntették el a költségvetésnek járó áfát és személyijövedelem-adót. Az ügyészség lapunknak nem kívánta kommentálni a védőügyvéd nyilatkozatát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom