Belföld

Új fejezet nyílhat Tiszavasvári életében

Bár a Jobbik ezúttal nem állít önálló jelöltet, a hivatalosan függetlenként induló jelenlegi jegyző mögé sorolt be

Sorsdöntőnek nevezte a tiszavasvári időközi polgármester-választást lapunknak Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője és a városban született KDNP-s Simicskó István is. A kormánypártok Szőke Zoltánt indítják a hétvégi megmérettetésen.

Ha jelöltünk, Szőke Zoltán kap bizalmat a vasárnapi voksoláson, akkor új fejezetet nyitunk Tiszavasvári életében – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eddig a Jobbik egyik fellegvárának tartott városban vasárnap tartandó időközi polgármester-választás kapcsán. Vinnai lapunknak hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év a lemaradás, a leszakadás időszaka volt Tiszavasváriban, valódi fejlődés nem történt, nem indultak vállalkozások. Most viszont lehetőség van arra, hogy munkahelyek jöjjenek létre, javuljon a közbiztonság és megvalósuljanak olyan beruházások, mint a tanuszoda megépítése. A képviselő hangsúlyozta, hogy bár Szőke Zoltánon kívül négy független jelölt száll ringbe vasárnap, egyikük, a jegyzőként dolgozó Badics Ildikó mögött a Jobbik áll.

A városban született KDNP-s képviselő, Simicskó István azt hangsúlyozta lapunknak, a tiszavasváriak olyan fejlesztéseket szeretnének látni a városban, amelyek visszaköszönnek a kormány programjában. Az itteniek megérdemelnék, hogy dinamikusan fejlődjön a város, de ehhez nyugalomra van szükség Tiszavasváriban – húzta alá Simicskó István, hozzátéve, hogy a helyiek boldogulásának legfontosabb feltétele a munkahelyteremtés.

A Fidesz–KDNP jelöltje, Szőke Zoltán korábban elmondta, hogy megválasztása esetén elsősorban a helyi polgárokkal szembeni hozzáálláson változtatna. Szerinte teljesen megbukott a jobbikos modell a városban. Újra fejlődő településsé kell tenni Tiszavasvárit, ehhez azonban le kell bontani a Jobbik által a város köré épített falakat. Tiszavasváriban azért kell új polgármestert választani, mert a várost eddig irányító jobbikos Fülöp Erik lemondott mandátumáról, miután országgyűlési képviselő lett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom