Belföld

Új ECHO TV, a hírtelevízió

Erősödik a hírterület, bővülnek és színesednek a politikai háttérbeszélgetések, a Századvég Alapítvánnyal együttműködésben+VIDEÓK

Két ütemben megújuló műsorstruktúrával, továbbra is a keresztény, konzervatív, jobboldali gondolkodású, családbarát közösségeknek szól az Echo Tv – részletezte lapunknak nyilatkozva Farkas Boglárka vezérigazgató, aki szólt arról is, egyfajta „szellemi műhely kialakításán dolgozunk”. Szerinte az elmúlt évben egy olyan politikailag és társadalmilag is értelmezhető hiány alakult ki a médiában, amelynek betöltésére a televízió tökéletes alkalmassá tehető.

 Farkas Boglárka 20160910Farkas Boglárka: Sor kerül a háttér fejlesztésére is (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Milyen irányt, szellemiséget határoz meg az Echo Televízió számára új vezérigazgatóként?

– Nagy és nemes dolog számomra, hogy Széles Gábor lehetőséget adott nekem a tévé vezetésére, irányítására. A médiavilág közelébe még 1992-ben kerültem, az akkor induló Duna Televízió szeretetteljes, családi közeg volt, amely meghatározta a szakmához való viszonyomat. Sára Sándor vezetése alatt megtanulhattam a szakma szinte minden elemét. Nyilvánvalóan a képernyős munka volt az életem, egy igazi szerelem, különösen is a Híradó, amelynek évtizedekig műsorvezetője voltam. Tizenhárom év után kerültem a Hír Televízióhoz, amely e téren hosszú ideig a szakma csúcsának számított.

– Ez a mostani feladat mégiscsak más jellegű.

– Valóban, ha úgy tetszik, a másik oldalra kerültem. De a képernyős munka fegyelmet, precizitást, pontosságot és kemény munkabírást tanít az embernek, és ennek most is nagy hasznát veszem. Ahogy annak a szakmai tudásnak is, amit az elmúlt huszonnégy évben szerezhettem. A vezetői beosztás újdonság, de tele vagyok alázattal és szolgálattal, jól tervezek sáfárkodni a bizalommal. Ráadásul az Echo Televízió csapatában olyan emberekkel találkoztam, akiket nem nehéz kedvelni, és akikkel közösen, reményeim szerint, egy sokkal színvonalasabb és kedvelhetőbb televíziót tudunk létrehozni.

– Mi változik?

– Az immár tizenegy éves csatorna az elkövetkezendő hónapokban ismét jelentős változásokon megy keresztül, melynek megvalósítása két ütemben történik meg. Mindez nem csupán a képernyőn érhető majd tetten, egy szellemi műhely kialakításán dolgozunk, a polgári konzervatív jobboldal televízióját tervezem újragondolni. Az átalakulás látványosabb, első szakasza szeptember 12-étől lesz látható. A jelenlegi nézők megtartása mellett, az azonos értékrendet képviselő, hasonló módon gondolkodó közösség összefogása a cél, amelyben a mi feladatunk a tájékoztatás és a szolgálat. Ennek szellemében az értékmentésre és értékközvetítésre alapozzuk a műsorpolitikát egy olyan családi televízióban, ahol a nézők szerves tagjai és részesei a műsorainknak. Tábort építünk, ahol a nézőink számíthatnak ránk, fontos nekik a véleményünk, és hasonló módon gondolkodnak a világról, családról, politikáról.

– Akkor az alapvető politikai beállítottság nem módosul.

– Nem, továbbra is a keresztény, konzervatív, jobboldali gondolkodású, családbarát közösségeket tartjuk célközönségünknek. A televíziós műsorkészítés területén történt változások okán, az elmúlt évben egy olyan politikailag és társadalmilag is értelmezhető hiány alakult ki, amelynek betöltésére az Echo Tv tökéletes alkalmassá tehető. Műsorterjesztő partnereinkkel közösen egyre több háztartásba juttatjuk el programunkat, ennek érdekében tárgyalásokat folytatunk az Echo Televízió műsorcsomagokban való áthelyezéséről.

– Említette a „látható” változásokat. A műsorok szintjén hogyan lehet majd ezekkel találkozni?

– Ebből a szempontból is megújulunk. Erősödik a hírterület, bővülnek és színesednek a háttérbeszélgetéseink, politikai elemző műsoraink. Szeptember 14-én, este 20 óra 30-kor láthatják először nézőink az ANGARD című vitaműsort, amelyet a Századvég Alapítvánnyal közösen hoztunk létre. Ezentúl minden szerdán, Dobos Marianne műsorvezetésével Csuhaj Ildikó, Böcskei Balázs, Gajdics Ottó és G. Fodor Gábor „csapnak össze”. A résztvevők személyisége, médiatapasztalata, a politikai és társadalmi kérdésekről alkotott eltérő véleménye garantálja: szikrázni fog a levegő. A közelmúltban elindult két, heti hírösszefoglaló műsor is: a Körkép a világból szerdán 21.30-tól, és a Körkép itthonról, péntekenként 21.30-tól. Hétfőtől minden hétköznap háromszor jelentkezik az Egy perc a kultúráról című kulturális híradónk, a 14, a 16 és a 22 órai híradó után. Néhány hete már látható Csúri Ákos Szorító című műsora, csütörtökönként 21.30-tól, amelyben az újságírók össztüzet zúdítanak a vendégre. Elindítottunk egy szintén minden hétköznap szolgálatot nyújtó, Kibeszélő Extra Ügyfél-szolgálat című műsort, amelyben szakértők bevonásával segítünk megoldani a hozzánk fordulók jogi, fogyasztóvédelmi és egyéb problémás dolgait. Mindennap 19 órától várjuk élő telefonhívásaikat, de a műsor a [email protected] címen is elérhető. Heti mérleg című műsorunk is átalakul, két részből áll majd vasárnap esténként, amelyben a hét vendége és a hét témája jelenik meg. Ehhez a műsorhoz szintén a Századvég Alapítvány biztosít elemzőket, szakértőket. Vasárnap délelőttönként színvonalas magyar dokumentumfilmeket tűztünk műsorra, októberben és novemberben az 56-os forradalom évfordulója kapcsán vetítünk az eseményhez kapcsolódó filmeket, méltón emlékezve a hatvanadik évfordulón.

– Mik a hosszabb távú elképzelések?

– A változás januári pillére a hírterület további erősödése lesz. Akkor már óránként jelentkeznénk hírösszefoglalóval, illetve tervezem egy határon túli témákkal foglalkozó heti magazinműsor elindítását is, amelyben számítunk a folyamatosan bővülő tudósítói hálózatunkra. Természetesen emellett változatlanul találkozhatnak a nézők a jól megszokott és megszeretett műsorokkal, műsorvezetőkkel. Maradnak tehát Bayer Zsolt műsorai, a népszerű Analízis című gazdasági műsorunk és a kulturális műsorok is. Januárra olyan műsorszerkezetet szeretnék létrehozni, amelyben az eddigieknél színvonalasabb lesz a képi megjelenés, a tartalom pedig részben változatlan, részben színesebb. Ehhez elengedhetetlen a technológiai és informatikai háttér fejlesztése, megújítása, amelyre a közeljövőben sor kerül.

Objektum doboz