Belföld

Tüttő: A "tetű" kormány nem, de az MSZP kampányolhat

A politikus az ATV-ben kijelentette: azért szavazták meg a metrófelújítást, hogy ne adjanak ezzel támadási felületet

A Fővárosi Közgyűlés hétfői döntésével felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy minden szükséges előkészítést és tárgyalást folytasson le a hármasmetró felújításának ügyében. Az előterjesztést az MSZP is támogatta akkor még.

Hétfőn rendkívüli ülés keretében döntött a közgyűlés a hármasmetró felújításáról. A képviselők a munkálatok megkezdése mellett tették le voksukat, felhatalmazva Tarlós István főpolgármestert a hitelfelvételhez szükséges előkészítő tárgyalások lefolytatására, valamint hogy a metró járműparkjának felújítását szolgáló finanszírozás és szükséges garanciális feltételrendszer nemzeti fejlesztési miniszerrel egyeztesse és a szükséges javaslatot terjessze a testület elé.

A testület az előterjesztést 28 igen és 2 nem szavazat ellenében fogadta el, egyedül az Együtt-PM független képviselői voksoltak nemmel. Az MSZP álláspontját később Horváth Csaba és Tüttő Kata ismertette, akik kitértek rá, hogy a szocialista párt a balesetveszélyes állapotok megváltoztatása érdekében támogatja a hármasmetró fideszes városvezetés által javasolt felújítását.

A frakcióvezető-helyettes később az ATV Start című műsorában már más oldalról közelítette meg a kérdést. A politikus a beszélgetés során kampánylépésnek titulálta a hármasmetró felújításának ügyét, a kormányerőket "tetű bandának" nevezte, majd kiemelte: az MSZP-s kampány része volt a felújítás megszavazása, mert:

"...ha mi nem szavazzuk meg akkor holnaptól arról szól minden, hogy a szocialisták a hármasmetró ellen vannak."


Objektum doboz

 

Forrás: ATV, MTI

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom