Belföld

Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók

Egészségügyi bérrendezés

Összesen 1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók a kormány döntésének köszönhetően – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hozzáfűzve, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret egymilliárd forinttal növekedett.

„A kormány elkötelezett az egészségügyben dolgozók bérrendezése mellett, a hazai gazdaság teljesítőképessége függvényében mindent megtesz e cél eléréséért” – hangsúlyozták. Ismert, néhány hónapja az alapellátásban dolgozó fogorvosok Kásler Miklós tárcavezetőhöz fordultak annak érdekében, hogy rendezze a terület finanszírozását. Tavaly az egészségügyi államtitkársággal zajló érdekegyeztetési folyamat eredményeként az év végén érkezett egy egyszeri hárommillió forintos támogatás praxisonként, összesen 7,6 milliárd forintot kaptak az alapellátó fogorvosok annak érdekében, hogy felzárkózzanak az évek óta rendszeres pluszt kapó háziorvosokhoz. A betegszállítók helyzetének rendezéséért a legutóbbi döntésnek köszönhetően átlagos havi finanszírozásuk kétszázötvenmillió forinttal, azaz negyvenöt százalékkal emelkedett 2018 augusztusától. Szintén a közelmúltban jelent meg az a rendelet, amely visszamenőleges hatállyal, 2018 januárjától módosította a fogászati szakellátás díjazásában alkalmazott beavatkozások pontértékét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom