Belföld

Támogatás az egyházi intézményeknek

Összesen 1,3 milliárd forinttal csaknem hetven egyházi intézmény megújulását támogatja a kormány határon innen és túl – jelentette be tegnap Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A politikus a budapesti intézmények közül kiemelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bem rakparti épületét, amelynek külseje száznyolcvanmillió forintból újul meg. Nagyságrendileg ugyanekkora összeggel támogatja kormány a Belvárosi plébániatemplom belső felújítását, valamint a Regnum Marianum csaknem százéves, Damjanich utcai épületének renoválását.

Kitért arra is, négy évvel ezelőtt, amikor a második Orbán-kormány elkezdte működését, nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy felújítsák azokat az egyházi épületeket, amelyek korábban nem kaptak támogatást. Ezért rendkívüli és évente visszatérő pályázatokkal igyekeznek segíteni az intézményeknek a megújulást. Az idén összesen kétmilliárd forintból iskolákat, egészségügyi és szociális intézményeket támogatnak, ezen felül értendő a most kiosztott hozzájárulás – részletezte jelentésében a távirati iroda. Kozma Imre, a szeretetszolgálat alapító elnöke emlékeztetett: a Bem rakparton álló épületet, amelyben – a rendszerváltás óta – időseket és hajléktalanokat ápolnak, négyszáz évvel ezelőtt építették a Budára érkező Erzsébet apácák.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom